Recepten

Heerlijke gerechten gemaakt met OlijfOlie & Balsamico
Geregeld krijgen we de vraag of je met onze olijfolie kunt bakken. Het is zonde om Extra Vergine olijfolie te gebruiken bij het bakken. Bovendien is de olie niet gefilterd en zitten er dus nog minuscule stukjes olijf in. Bij hogere temperaturen verbranden deze resten. Je mag de olijfolie wel opwarmen. Zo’n 150 -160 graden is geen probleem. Onze bakolijfolie is een eerlijke olie. Deze olie kost minder dan de helft, heeft een neutrale smaak en spat niet! Inmiddels hebben we veel tevreden klanten en ook enkele kookscholen werken al met onze olie.

Wij adviseren om de olijfolie te combineren met onze balsamico. Houd ongeveer de verhouding 1/3 balsamico – 2/3 olijfolie aan.

Zet je olijfolie op tafel, serveer de sla erbij en laat ieder zijn eigen dressing maken. Druppel (met vinger op schenktuit) de olijfolie en balsamico op de sla.
Zo hoef je nooit meer sla of dressing weg te gooien. Bovendien heb je zo langer plezier van je flesje olijfolie/balsamico en ga je het ook met meer plezier gebruiken.
Overzicht recepten
Aardappel-uiensoep ossenhaas en gerookt spek
  • Voorgerecht
Asperges kalfsoester en amandel-peterselie olie
  • Hoofdgerecht
Filetto in Crosta
  • Hoofdgerecht
Kingkrab en komkommer loempiavel
  • Hoofdgerecht
Koude tomatensoep verse geitenkaas
  • Voorgerecht
Ossobuco kalfs schenkel groenten
  • Hoofdgerecht
Tuinbonen, Haricot verts met sinaasappeldressing
  • Bijgerecht
Sinaasappel met sabayon en bladerdeegrooster
  • Bijgerecht
Gemarineerde zalm met koriander en limoenolie
  • Hoofdgerecht
Gelakte duivenfilets met gesmoorde groene kool
  • Hoofdgerecht
Roergebakken bloemkool afgeblust met witte balsamico
  • Bijgerecht
Tappas
  • Borrelhapje
  • Voorgerecht
Mangopuree van sinaasappelolijfolie en aardbei
  • Hoofdgerecht
Pasta Putanesca “Hoerenpasta”
  • Hoofdgerecht
Groene Asperges met Serranoham en Chimichurri
  • Hoofdgerecht
  • Voorgerecht
Linzenstoof met gemarineerde rode bieten en feta
  • Hoofdgerecht
Asperges met varkenshaasje en amandel-peterselieolie
  • Hoofdgerecht
Artisjokken tapenade carpaccio heilbot en serranoham
  • Voorgerecht
Aubergine Paprikataartje
  • Bijgerecht
Coquilles of gerookte kip sinaasappelkaramel met engelhaar van witlof en roodlof Bijgerecht
  • Bijgerecht
Hummus en quacamole
  • Bijgerecht
  • Nagerecht
Koude tomatensoep met verse geitenkaas
  • Voorgerecht
Asperges gebakken zeewolffilet
  • Hoofdgerecht
Bloemkoolsalade rozijnen en kappertjes
  • Bijgerecht
Guacamole zalm en veldsla mango
  • Voorgerecht
Salade rauwe witte asperge groene asperges en scampis
  • Bijgerecht
  • Voorgerecht
  • Lunch
Kipfilet zoethout spiesje mango salsa
  • Hoofdgerecht
Krokante kippenpoot gevuld citroen en knoflook op gefrituurde mihoen
  • Hoofdgerecht
Lauw warme aardappelpuree gerookte paling
  • Hoofdgerecht
Quinoa garnalen stukjes gerookte kip
  • Voorgerecht
Tomatentappenade
  • Voorgerecht
  • Voorgerecht
Bosvruchten pavlova
  • Nagerecht
Geroosterde Pastinaak
  • Hoofdgerecht
Zalmfilet en venkel sinaasappelolijfolie
  • Hoofdgerecht
Aardbeien witte balsamico en pistache
  • Bijgerecht
  • Nagerecht
Witlofsalade provencaalse kruiden
  • Bijgerecht
Vitello Tonato
  • Bijgerecht
Rauwe bloemkool hazelnoten en abrikoosjes
  • Bijgerecht
Pittige salade paprika banaan en appel
  • Bijgerecht
  • Lunch
Stoofgroenten met pasta
  • Hoofdgerecht
Salade verse vijgen balsamico en blauwschimmelkaas
  • Bijgerecht
  • Lunch
Maaltijdsalade kip mango avocado en sinaasappelolie
  • Bijgerecht
  • Lunch
Maaltijdsalade frambozen rode biet geitenballen en gerookte kip
  • Bijgerecht
  • Lunch
Paddenstoelen spekjes afgeblust vijgenbalsamico
  • Hoofdgerecht
Monchoutaart glaasje limoenolijfolie
  • Borrelhapje
  • Nagerecht
Gevulde vijgen geitenkaas en ham
  • Borrelhapje
  • Bijgerecht
Gazpacho
  • Bijgerecht
  • Voorgerecht
Italiaanse aardappelpuree
  • Hoofdgerecht
Avocado gevuld paprika tomaat en bleekselderij en gemarineerde scampis
  • Voorgerecht
Croutons
  • Bijgerecht
  • Voorgerecht
Courgette broodsoep papa zucchine
  • Voorgerecht
Biefstuk afgeblust balsamico serie 8
  • Hoofdgerecht
Lauwwarme salade pasta gemarineerde scampis en zeekraal
  • Hoofdgerecht
Wentelteefje ontbijtkoek rommedoe
  • Nagerecht
Eendenborstfilet gegrilde mango en sinaasappelolijfolie
  • Hoofdgerecht
Gerookte zalm asperges en avocado
  • Hoofdgerecht
Chimmichurri olie
  • Voorgerecht
Avocado rivierkreeftjes en garnalen
Heerlijke volledige maaltijd
  • Hoofdgerecht
  • Lunch
Paddestoelen Toast
  • Voorgerecht
Champignons Stoofpotje
Maaltijd-salade snel gemaakt
  • Hoofdgerecht
  • Lunch
Cocktail zomerse avonden
  • Bijgerecht
  • Voorgerecht
Andy Mac Donald
  • Hoofdgerecht
  • Lunch
06 20 60 69 02  

©2018 PuurOlijf | Website door Futuron | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer