Over ons

Umbrië, Italië
Over ons

De keren dat ik Umbrië bezocht, Italië, zijn niet meer te tellen. Wat een prachtige plek! Daarboven op de berg tussen de olijfboomgaarden, heb ik mijn hart verloren aan Italië en het goede leven aldaar.

Streek, klimaat, grondsoort en soort olijf bepalen de verschillende smaken, maar ook regionaal zijn er grote verschillen!

Olijfolie uit Sicilië bijvoorbeeld smaakt grassig en uit Ligurië komt een zachte olijfolie. Uit ervaring weten we dat de olijfolie met een fruitige artisjoksmaak uit Umbrië met voorsprong favoriet is.

We hebben veel boeren bezocht, veel olijfolie geproefd en overal smaakt de olijfolie weer anders!

Het soort olijven, de blend, het recept en de persmethode – die vaak van generatie op generatie is doorgegeven – bepalen de smaak. Zo hebben we met onze boer afsproken dat wij olie krijgen die komt van olijven die net rijp zijn. Er komt minder olie uit de olijven, maar de smaak is perfect!

Onze passie

verliefd op Italië, op het mooie land en op hun heerlijke gerechten: simpel en eerlijk!

Olijfoogst is 
veel handwerk

De boer heeft 8 tot 10 kg olijven nodig om 1 liter van onze mooie olijfolie te maken. Olijven worden met de hand geplukt en binnen 8 uur geperst (wassen, centrifugeren & koude persing). Hierdoor raken de olijven niet beschadigd en krijgt de olijfolie een zeer lage zuurgraad. Dit zorgt voor de beste kwaliteit olie. Elk jaar zijn we zelf bij de persing aanwezig.

Twee soorten

We hebben twee soorten ‘normale’ olijfolie. PuurOlijf Umbrië is gemaakt van drie soorten olijven en is zacht van smaak. PuurOlijf Umbrië Monocultivar is gemaakt van een enkele soort olijf en is krachtiger van smaak.

Veel handwerk

Naast het hele gezin, werken familieleden en vrienden mee aan de oogst van de olijven.

Kleinschalig werken

Boeren in Umbrië werken zeer kleinschalig. Daarom is het voor de meeste boeren te kostbaar om de olijfolie biologisch te certificeren.
Alle extra vergine olijfolie van PuurOlijf is biologisch geteeld (m.u.v. PuurOlijf Limoen).

Experimenteren

Enkele jaren geleden heeft een boerin als experiment, tijdens de persing, biologische sinaasappels toegevoegd.

Per toeval heb ik deze mogen proeven en het smaakte fantastisch! Natuurlijk heb ik de boerin gevraagd om deze heerlijke biologische sinaasappelolijfolie ook voor ons te maken.

Ook dit najaar heeft de boerin exclusief voor ons, en dus voor jullie, een partij van deze mooie olijfolie gemaakt. Een olijfolie zonder aroma’s, zoals in vele andere oliën met een smaakje, maar PuurOlijf met puur sinaasappel!

Kerkstraat 16, Spaubeek
06 20 60 69 02  

©2024 PuurOlijf | Website door Futuron | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer