Recepten

Kippendijen gemarineerd
PuurOlijf
Lucie Kuypers
  • Hoofdgerecht
  • PuurOlijf Bakolijfolie
  • PuurOlijf Balsamico Serie 8

  • Vlees
4 personen
500-800 gr kippendijen
Kipkruiden
20-30 ml Bakolijfolie PuurOlijf
20 ml Balsamico Serie 8 PuurOlijf
2 takjes rozemarijn (gedroogd 2 eetlepels)
1-1,5 bouillonblokje (kruiden/porchini)
2 kleine courgette
2-4 teentjes knoflook
Tomaatjes uit blik (voorkeur mini tomaatjes)
Peper
Geraspte kaas (mozarella en 48+)
Spaghetti
Wrijf de kip in met de kipkruiden en marineer deze in de Bakolijfolie PuurOlijf en Balsamico Serie 8 PuurOlijf (1-2 uurtjes).
Snijd de courgette in plakjes.
Bak de kip op hoog vuur tot deze mooi bruin is. Neem de kip uit de pan en bak de courgette en de knoflook (hele).
Wanneer de knoflook mooi bruin is, voeg kip, tomaten, rozemarijn, bouillonblokje en peper toe (eventueel beetje water).
Laat alles minimaal 1 uur stoven.
Proef en breng eventueel nog op smaak met peper, zout en rozemarijn.

Kerkstraat 16, Spaubeek
06 20 60 69 02  

©2024 PuurOlijf | Website door Futuron | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer