Recepten

Aubergine Paprikataartje
PuurOlijf
Lucie Kuypers
  • Bijgerecht
4
1 rode paprika
PuurOlijf bakolijfolie
4 schuine plakjes aubergine
zout
zwarte peper uit de molen
4 grote blaadjes basilicum
12 zwarte olijven zonder pit
4 plakjes mozzarella
à 10 gram
10 ml PuurOlijf Balsamico Serie 8/ 15
40 ml PuurOlijf Umbrië
-Mono, – Marken ,
-Basilicum, of -Rozemarijn
10 ml appelsap
16 blaadjes rucola
½ Ciabatta brood
Stap
Foto/Video
Ingredienten per stap
OmschrijvingSmeer de paprika in met n beetje extra vergine olijfolie. Pof de paprika gaar in een oven van 150° C
Snijd de paprika in vieren en verwijder het zaad en de schil
Prik de aubergineplakjes in met een vork, zout ze licht en laat het zout intrekken
Dep de plakjes droog, smeer ze in met bakolijfolie en grill de plakken aan beide zijden

Leg een siliconenmatje op een bakplaat
Leg de plakjes aubergine erop
Peper de aubergine
Leg de paprika op de aubergine
Zout en peper deze licht
Leg een blad basilicum en drie olijven erop
Leg een plak kaas erop
Bak het in de oven tot de kaas smelt
Meng de balsamico met de extra vergine olijfolie en het appelsap tot een dressing
Breng deze op smaak met zout en peper
Pluk de rucola in kleine stukjes
Zet het taartje op een bord
Leg een krans van rucola erom
Besprenkel deze met dressing
Serveer het brood apart erbij
06 20 60 69 02  

©2018 PuurOlijf | Website door Futuron | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer