Recepten

Ossobuco kalfs schenkel groenten
PuurOlijf
Lucie Kuypers
  • Hoofdgerecht
4
4 kalfsschenkel
vleeskruiden bv Ras el Hanout (verkrijgbaar bij Turk)
2 sjalotjes
Tijm
runderbouillon
3 stengel bleekselderij
1 kleine aubergine
1 rode paprika
1 kleine courgette
Tomaten uit blik (bv Mutti)
Bakje kastanjechampignons
10 gram gerookt buitspek
PuurOlijf Bakolijfolie
30 ml PuurOlijf Witte Balsamico
PuurOlijf Umbrië,- Mono -Rozenmarijn of-Basilicum voor door de pasta
Peper en zout uit de molen
** Kalfsvlees kan worden vervangen door varkensvlees
Wrijf het vlees in met vleeskruiden en bakolijfolie en bak dit zachtjes in de grillpan rondom bruin.
Snijd het buikspek in kleine blokjes en bak deze in een braadpan.
Voeg de ui toe en laat deze zachtjes fruiten.
Snijd de groenten in gelijke stukken en laat dit zachtjes meebakken, afblussen met de witte balsamico.
Blikje tomaten en bouillon blokje en een flinke scheut water toevoegen.
Leg het vlees erbij en laat het geheel minimaal 1,5 uur sudderen.
Proeven en op smaak brengen met peper, zout of beetje rozemarijn- of basilicumolijfolie.
Kook de pasta, afgieten en flinke scheut van je favoriete olijfolie erdoor roeren.
Op smaak brengen met peper en zout.
06 20 60 69 02  

©2018 PuurOlijf | Website door Futuron | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer