Recepten

Chimmichurri olie
PuurOlijf
Lucie Kuypers
  • Voorgerecht
Hierbij mijn persoonlijke favoriete recept voor de chimichurri.

Tip: Maak de olie minimaal 1 dag voor gebruikt.

½ kopje PuurOlijf Umbrië of PuurOlijf Sinaasappel (deze laatste geeft chimmichurri een extra frisse smaak)
¼ kopje PuurOlijf Witte Balsamico


Onderstaande ingrediënten in keukenmachine of fijn snijden/hakken

1 klein bosje platte peterselie
1 kleine uit
2-3 teentjes knoflook
½ rode paprika
2 tomaten geschild / of uit blik (bv Mutti)
1 eetlepel gedroogde oregano
½ eetlepel grof zout
1 theelepel gemalen zwarte peper
2 blaadjes laurier (zeer fijn hakken)
Hot chili vlokken naar smaak (let op dat je niet te veel gebruikt)
Voeg alle ingrediënten behalve de olijfolie en Witte balsamico in een grote kom, goed omscheppen. Olijfolie en Witte Balsamico toevoegen, nogmaals goed omroeren en proeven!

Let op: Zorg ervoor dat de olijfolie en de balsamico alle ingrediënten bedekken, hierdoor kun je de olie ongeveer 2-3 weken bewaren in de koelkast. Invriezen kan ook. Je kunt eventueel Olijfolie en Witte Balsamico toevoegen, let wel op de juiste verhoudingen.

Minimaal 1 uur voor het opdienen uit de koeling halen.

Lekker op bruchetta / pasta/ vis /vlees en soepen.

Mischa (www.bymischa.nl ) combineert deze chimmichurri in haar Kookstudio met Asperges met Serranoham, een mooi en eenvoudig te maken voorgerecht!

Voor 4 Personen

20 groene asperges
6-10 plakjes Serranoham
Bereidingswijze:

Schil de asperges en snijd een centimeter van de onderkant af.

Kook de asperges beet gaar in een bodempje kokend water met een beetje zout. Als ze gaar zijn afgieten en laten afkoelen tot kamertemperatuur. Verdeel de asperges over de borden, marineer ze met de chimmichurri en verdeel de ham over de asperges.
06 20 60 69 02  

©2018 PuurOlijf | Website door Futuron | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer