Recepten

Paddenstoelen spekjes afgeblust vijgenbalsamico
PuurOlijf
Lucie Kuypers
  • Hoofdgerecht
500 – 600 gram paddestoelen (diverse soorten)
100 gram buikspek (gerookt)
2 rode uien
Bosje platte peterselie
30 ml PuurOlijf Balsamico Vijgen
PuurOlijf Bakolijfolie / PuurOlijf Umbrië (Monocultivar)
2 varkenshaasjes

Tip: Je kunt de PuurOlijf Balsamico Vijgen ook vervangen door PuurOlijf Balsamico S8.
Snijd de spek in kleine blokjes, bakken in een koekenpan. Snijd daarna de ui fijn en laat dit smoren totdat ze een beetje glazig zijn.

Snijd de paddestoelen in stukjes en laat ze onder af en toe roeren even meebakken. Blus het geheel af met de vijgenbalsamico, voeg de gesneden platte peterselie toe.

Proeven! Op smaak brengen met peper, zout of een porciniblokje.

Bak de varkenshaasjes.

Verdeel het vlees met de paddenstoelen over de voorverwarmde borden.
06 20 60 69 02  

©2018 PuurOlijf | Website door Futuron | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer