Recepten

Bosvruchten pavlova
PuurOlijf
Lucie Kuypers
  • Nagerecht
3 grote eiwitten
275 gram fijne kristalsuiker (liefst uit de pot waar je vanillestokjes in hebt gezet)
½ theelepel PuurOlijf Witte Balsamico
1 eetlepel maïzena
½ theelepel limoensap
Zestes van ½ limoen
Voor de vulling:
200 gram bosvruchten
1½ eetlepel fijne kristal-suiker
1 eetlepel fijngesneden basilicum
4 blaadjes basilicum voor de garnering
1 theelepel PuurOlijf Witte Balsamico-Framboos
125 dl mascarpone
1 dl slagroom
Eventueel:
75 gram pure chocolade en een beetje melk
Bekleed een bakplaat met bakpapier en geef er een cirkel van 25 cm doorsnee aan. Verwarm de oven op 180 graden.

Doe de eiwitten in een schone droge kom en klop ze stijf. Er moet een lange plek ontstaan als de garde uit het eiwitschuim trekt. Klop de helft van de suiker erdoor en blijf kloppen tot het schuim dik is en glanst. Schep met een spatel de resterende suiker, witte balsamico, maïzena, basilicum, limoenschil en het sap erdoor. Schep de schuimmassa in de cirkel op de bakplaat, druk met de bolle kant van een lepel een kuiltje in het midden en maak rondom een gegolfde wand.

Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de pavlova 5 minuten. Schakel de oven terug naar 140 graden en bak hem nog een uur.

Schakel de oven uit en laat het gebak er minstens 5 uur of tot de volgende dag staan. Doe als de pavlova klaar is de bosvruchten in kom en meng de suiker, gehakte basilicum en de frambozen- balsamico erdoor. Laat dit 1 uur marineren, schep alles regelmatig om. Verwarm de chocolade met de melk ‘au bain-marie’ tot een chocoladesaus. Klop circa 30 minuten voor het opdienen de mascarpone en de slagroom samen in een grote kom met de vanille suiker tot de room in stijve pieken blijft staan.
Schep een laag room op de pavlova. Schenk er chocoladesaus over. Schep de bosvruchten met een schuimspaan erop. Sprenkel vlak voor het opdienen een beetje bosvruchtensap over de vulling en garneer met de basilicumblaadjes.



Dit recept is uit Angelica’s Keuken, www.kokenmetpassie.eu Regelmatig kookt ze met de producten van PuurOlijf
06 20 60 69 02  

©2018 PuurOlijf | Website door Futuron | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer