Recepten

Krokante kippenpoot gevuld citroen en knoflook op gefrituurde mihoen
PuurOlijf
Lucie Kuypers
  • Hoofdgerecht
4
4 verse kippenpoten
witte peper uit de molen
zout
1 grote teen knoflook violet
1 kleine, onbehandelde citroen
4 cocktailprikkers
3 dl PuurOlijf Bakolijfolie
30 gram mihoen
keukenpapier
PuurOlijf Limoen of -Citroen
8 blaadjes platte peterselie
8 blaadjes koriander
12 cashew noten
60 gram sweet chili saus
Snijd het bekken uit de kippenpoten en maak de huid voorzichtig los, peper en zout het vlees en pel de knoflook.

Snijd de limoen in acht dunne plakjes en pers de knoflook op de plakjes, masseer de knoflook in de plakjes.

Leg op iedere poot 2 plakjes limoen en trek de huid erover, zet het uiteinde vast met een prikker en leg de poten op een rooster.

Bak de poten op een rooster in een oven van 175ºC gaar en krokant

Verhit de olie tot 195ºC en frituur de mihoen in kleine porties enkele seconden, leg de mihoen op een stuk keukenpapier en zout de mihoen licht.

Snijd de peterselie en korianderblaadjes in zeer fijne gelijkmatige reepjes, meng dit door de chili saus en limoenolie.

Rooster de noten licht bruin in de oven en maal de noten grof in de blender.
Smeer met een lepel wat saus op een warm bord en leg er wat mihoen op.

Strooi iets peterselie en koriander erover en leg de kippenbout erop, strooi er wat noten over.
06 20 60 69 02  

©2018 PuurOlijf | Website door Futuron | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer